PROFICIENCY MICHIGAN ECPE

 

Πώς το Πανεπιστήμιο του Michigan σε Διευκολύνει να Περάσεις το Proficiency Κάνοντας τις Εξετάσεις ECPE ΦΙΛΙΚΟΤΕΡΕΣ!


"8 Απαντήσεις σε Σημαντικές Ερωτήσεις για το Proficiency Michigan" 

Η απάντηση στο "γιατί Proficiency;" και στην «οικονομική αξία» του διπλώματος, δημιούργησε περισσότερα ερωτήματα. 


Θα προσπαθήσω να λύσω τις απορίες σου σχετικά με τις εξετάσεις ECPE Michigan, απαντώντας στις σημαντικότερες ερωτήσεις που έλαβα στο multilingual.gr

  

Ερώτηση 1:  Είναι αλήθεια ότι με το  Proficiency του Michigan μπορώ να αποκτήσω την άδεια διδασκαλίας της Αγγλικής Γλώσσας που μου επιτρέπει να διδάξω ως καθηγητής Αγγλικής σε φροντιστήριο ή να παραδίδω μαθήματα κατ’ οίκον;

 

Απάντηση 1: Μέχρι και τον Οκτώβριο του 2016, η απόκτηση του ecpe Michigan ΕΔΙΝΕ αυτό το δικαίωμα επάρκειας καθώς επίσης και τη δυνατότητα να λειτουργήσεις το ΔΙΚΟ σου κέντρο ξένων γλωσσών. Ο νόμος αυτός είναι υπό κατάργηση χωρίς όμως να καταργεί το δικαίωμα της επάρκειας στους ήδη εργαζόμενους. Αυτό ΔΕΝ αναιρεί την οικονομική αξία του PROFICIENCY.

 

Ερώτηση 2:  Είναι αλήθεια ότι το Proficiency του Πανεπιστημίου Cambridge είναι «καλύτερο» ή πιο αξιόπιστο από του Michigan;

 

Απάντηση 2: Όχι, είναι ψέμα! Βάσει της Ελληνικής Νομοθεσίας (δημοσίευση στο Φ.Ε.Κ., 13-02-1996) «Η άριστη γνώση της Αγγλικής αποδεικνύεται με πτυχίο Proficiency των Πανεπιστημίων  Michigan ή Cambridge».

 

Ερώτηση 3:Τα αγγλικά μου είναι πολύ καλά. Μπορώ να δώσω το Proficiency του Michigan ακόμη κι αν δεν έχω άλλο πτυχίο αγγλικών, όπως το Lower ή το Advanced;

 

Απάντηση 3: Ναι μπορείς! Δεν υπάρχει περιορισμός, αλλά καλό θα ήταν, να δώσεις ταυτόχρονα και το TOEIC (που είναι διαβαθμισμένο σε Lower & Advanced) για να ελπίζεις ότι η προετοιμασία του Proficiency δεν θα πάει χαμένη. Η συμμετοχή σου στο TOEIC σου αυξάνει κατακόρυφα τις πιθανότητες να αποκτήσεις κάποιο πιστοποιητικό γλωσσομμάθειας.

 

Ερώτηση 4: Το Πανεπιστήμιο του Michigan άρχισε από το 2007 μια συνεχή προσπάθεια για να κάνει τις εξετάσεις φιλικότερες προς τον εξεταζόμενο. Τι ακριβώς σημαίνει φιλικότερες εξετάσεις;

 

Απάντηση 4: Φιλικότερες εξετάσεις σημαίνει ότι η διοίκηση του Michigan University θέλει να περάσεις τις εξετάσεις, χωρίς να σου δημιουγούν περιττά εμπόδια και προσπαθούν να σε διευκολύνουν με κάθε δυνατό τρόπο (χωρίς φυσικά να κάνουν χατήρια - το επίπεδο εξέτασης είναι ψηλό).

- Το 2007 Κατήργησαν το προκαταρτικό.
- ΔΙΠΛΑΣΙΑΣΑΝ τις εξεταστικές περιόδους.
- Κι από 2014 ΟΛΑ ταpapers ΣΥΜΨΗΦΙΖΟΝΤΑΙ!

 

Ερώτηση 5: Έχει μέλλον το επάγγελμα του καθηγητή Αγγλικών;

 

Απάντηση 5:Ο Θόδωρος Κατσανέβας αναφέρει στο βιβλίο του «Επιλογές καριέρας & επαγγελματικές προοπτικές» ότι παρόλο που το επάγγελμα του καθηγητή στο δημόσιο δεν έχει θετική προοπτική, ο καθηγητής Αγγλικής ανήκει στις δουλειές του μέλλοντος. Γιατί;
Διότι σύμφωνα με το
συγγραφέα «η καλή γνώση της Αγγλικής αποτελεί απόλυτα αναγκαίο εφόδιο για την κατάκτηση και την διατήρηση της απασχολησιμότητας».

 


Ερώτηση 6:
 Πόσο καιρό θα μου πάρει η προετοιμασία για να έχω ελπίδες επιτυχίας;

 

Απάντηση 6: Συνήθως 8+ μήνες. Όσο περισσότερο προετοιμαστείς τόσο αυξάνονται οι πιθανότητες να επιτύχεις. Είναι καλύτερα να ξεκινάς όσο πιο σύντομα γίνεται μετά την αποφοίτηση στο Lower, για να εκμεταλλευτείς τη γνώση που έχεις ήδη αποκτήσει.

Ερώτηση 7: Πόσο χρόνο πρέπει να αφιερώνω στην καθημερινή μου μελέτη;

 
Απάντηση 7: Αν το πρόγραμμα προετοιμασίας που ακολουθείς, έχει σχεδιαστεί από επαγγελματίες καθηγητές που ξέρουν τις εξετάσεις, τότε χρειάζεσαι 1,5-2 ώρες ποιοτικής μελέτης, την ημέρα. Ας πούμε 10 ώρες ποιοτικής εργασίας την εβδομάδα.

 

Ερώτηση 8: Και τα δίδακτρα; ... πόσο κοστίζουν; ...

Απάντηση 8: Αν φοιτήσεις σε κέντρο γλωσσών, τα δίδακτρα κυμαίνονται από 1500 ως 2000 ευρώ, για την προετοιμασία ... αν το φροντιστήριο ξέρει την δουλειά του, τότε τα ΑΞΙΖΕΙ!

Αν τα ψηλά δίδακτρα είναι αποτρεπτικός παράγοντας, τώρα σε περίοδο κρίσης, υπάρχει ΛΥΣΗ για τον εργατικό, που θέλει να πολλαπλασιάσει την επένδυσή του στα αγγλικά.


Καλή Επιτυχία!

Γιώργος Δροσουλάκης

 

Αν θέλεις να προετοιμαστείς οικονομικά για το Proficiency, οργάνωσα το
ΜΟΝΑΔΙΚΟ
 Course Προετοιμασίας   Proficiency για ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΟΥΣ! ...
με ανάλυση όλων των ασκήσεων στα Ελληνικά!
Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ
 

 

Mini ECPE Listening TEST Proficiency ECPE

Λάθη ECPE

 
Ολοκληρωμένο
On-Line Πρόγραμμα
Προετοιμασίας
! 

Full ECPE Tests

Το πλήρες πρόγραμμα σου προσφέρεται μέσω των 4 βιβλίων,
 2 cd 23 αναλυτικών  ΕΝΟΤΗΤΩΝ εντός του συμπληρωματικού
site
 με την ανάλυση όλων των ασκήσεων, διορθωμένες εκθέσεις και τεστ λεξιλογίου.

Για περισσότερες πληροφορίες, πάτησε
ΕΔΩ   

 

Proficiency για Αυτοδίδακτους!
 Μαθήματα ECPE
 Ύλη των Μαθημάτων
 Απαντήσεις Course ECPE
 Τα Speaking Tests
 Θέματα Προφορικών ECPE

 

 

 

PROFICIENCY MICHIGAN ECPE

  Πήρα το Proficiency με τη σωστή καθοδήγηση των καθηγητών στο κέντρο γλωσσών MULTILINGUAL του Γιώργου Δροσουλάκη.

Ευγενία Καλονάκη